ထမင္းစားရင္း ေရခဲေရျဖစ္ျဖစ္အေအးျဖစ္ျဖစ္ ေသာက္ျပီးစားရတဲ့အရသာဟာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ကြ်န္ေတာ္တို့မွာစြဲေနတဲ့အေလ့အက်င့္ေတြထဲက တစ္ခုလို့ေတာင္ဆိုနိုင္ပါတယ္။ဒါေပမယ့္ အခုဒီအက်င့္ဟာ စိတ္ညစ္စရာေရာဂါမ်ားကို သယ္ေဆာင္လာနိုင္ေၾကာင္း ပညာရွင္ေတြက သတိေပးတားျမစ္ထားပါတယ္။ေရခဲေရကို ထမင္းစားရင္းေသာက္ရင္ ေရခဲေရရဲ့အေအးဓာတ္ေၾကာင့္ အစာထဲက အဆီဓာတ္ေတြကိုစုျပီးခဲသြားေစပါတယ္။ဒီေတာ့ ခႏၶာကိုယ္က မေကာင္းတဲ့အဆီေတြကို စုပ္ယူရာမွာ တစ္လံုးတစ္ခဲနဲ့မို့ ထိထိေရာက္ေရာက္စုပ္ယူေစပါတယ္။အထူးသျဖင့္ တိရိ စၦာန္အသားေတြထဲက ျပည့္၀အဆီေတြနဲ့ အျခားျဒပ္ေပါင္းေတြဟာ ေရခဲေရကစုစည္းခဲေပးလိုက္လို့ အစာအိမ္၊အူမၾကီးတို့နဲ့ ၾကာၾကာထိေတြ့ခြင့္ရျပီး ကင္ဆာမ်ားကိုျဖစ္ေစပါတယ္။ဒါကေတာ့ေရွးပေ၀သဏီကတည္းက အတည္ျပဳျပီးသားျဖစ္ပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခ်က္က ဒီလိုအဆီစုပ္ယူမွဳကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အတြက္ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့အဆီေတြ မ်ားျပားျမင့္တက္လာေစျပီး ႏွလံုးေသြးေၾကာပိတ္ရင္ဘတ္ေအာင့္ေရာဂါ၊ေသြးေၾကာေတြထိခိုက္တဲ့ေရာဂါအစံု၊ေလျဖတ္ေရာဂါအသည္းအဆီဖံုးေရာဂါ၊အမ်ိဳးသမီးေတြမွာဆို သားဥအိမ္ကင္ဆာ၊ရင္သားကင္ဆာ စသျဖင့္ ျဖစ္နိုင္တဲ့ေရာဂါေတြေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္။စားတဲ့အဆီအဆိမ့္ေတြ၊တိရိစၦာန္အဆီခ်င္းတူတာေတာင္ ပမာဏခ်င္းတူတာေတာင္ ေရခဲေရေသာက္သူေတြမွာ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာပမာဏ ပိုမိုျမင့္တက္ေၾကာင္း စစ္ေဆးတိုင္းတာေတြ့ရွိထားပါတယ္။
ေရခဲေရထက္ဆိုးတာက အေအးပါ။သူက ေရခဲေရရဲ့အထက္ပါ ဆိုးက်ိဳးေတြပါတဲ့အျပင္ သၾကားဓာတ္ေတြပါတာမို့လို့ အစားအေသာက္စားျပီးတဲ့အခ်ိန္မို့လို့ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ျမင့္တက္ခ်င္းကို အရမ္းျမင့္တက္ေစပါတယ္။အခ်ိန္ၾကာလာရင္ဆီးခ်ိဳျဖစ္ေစမွာ အေသအခ်ာပါပဲ။ဆီးခ်ိဳျဖစ္ရင္လဲ က်န္တဲ့ေရာဂါေပါင္းစံုေနာက္ဆက္တြဲ၀င္လာမွာမို့ တကယ္ေၾကာက္စရာပါပဲ။ကြ်န္ေတာ္တို့ရဲ့ ဘာမဟုတ္တဲ့အစားအေသာက္အေနအထိုင္ေလးတစ္ခုေၾကာင့္ ေရာဂါေတြထူျပီး ဘ၀မွာစိတ္ဆင္းရဲေနရမယ္ဆိုရင္ မတန္ပါဘူး။ဒါေၾကာင့္ဆင္ျခင္ဖြယ္တင္ျပလိုက္ရတာပါ။
source by Daily Mail
Friday, July 23, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment